preskoči na sadržaj

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod

Login
Tražilica
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 5. 2010.

Ukupno: 401633

 

 

 

DJELATNA NAČELA SREDNJE ŠKOLE M.A.RELJKOVIĆA

Non progredi et regredi-Tko ne napreduje,nazaduje

U odgojno obrazovnom radu Škola se rukovodi sljedećim djelatnim načelima:
-   djelujemo u skladu s razvojem nacionalne svijesti
-   njegujemo humanističke vrijednosti
-   razvijamo demokratičnost
-   potičemo otvoren i slobodan rad svih zaposlenih
-   uvodimo u školu nove tehnologije
-   gradimo školu po mjeri učenika u kojoj se razvija i potiče njihova samostalnost i sastavljamo ih u centar svih aktivnosti
-   surađujemo s roditeljima
-   težimo što višem pedagoškom standardu koji omogućuje dobru    kvalitetu rada nastavnika kroz
     njihovu kreativnost i timski rad
-   prioritet nam je visoka informatizacija kao i osmišljavanje ispravnoga načina rada bez stresa i tjeskobe
     za sve zaposlene i učenike

Škola je ustrojena i djeluje u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi(NN87/08),te pod zakonskim aktima i uredbama Ministarstva znanosti,obrazovanja i športa.Kroz svoj rad Škola razvija punu i snažnu nacionalnu svijest kao bitnu sastavnicu učeničkog osobnog identiteta.Svakom učeniku omogućuje puni razvoj osobnih mogućnosti i usvajanje raznih spoznaja. Priprema učenika za zrelu i samostalno odlučivanje i potiče ga na razvijanje pozitivne slike o sebi.

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića teži prihvaćanju promjena u odgojnom obrazovnom procesu koje su stručno i  znanstveno provjerene i čije su prednosti dokazane. Stalno traži novine i usavršava organizaciju rada te stvaralački rješava probleme u odgoju i obrazovanju. Orijentirani smo prema gospodarstvu ovog kraja i naša uspješnost ovisi o zainteresiranosti,potpori i suradnji okoline u kojoj djelujemo.

Želimo potaknuti učenike na slobodu stvaranja i poduzetničke ideje,da iskoriste prirodno bogatstvo Slavonije i Republike Hrvatske u  poljoprivredi,šumarstvu,veterini, kemijskoj tehnologiji, prehrani i geodeziji. Nastojimo bito škola po mjeri učenika i potpuno individualizirati odgojni proces koji se odvija u skladu sa sposobnostima i mogućnostima svakog učenika kroz mnoštvo kreativnih izbornih,fakultativnih i slobodnih programa.

U nastavnom procesu trudimo se napustiti zastarjelo nastavničko poučavanje i stavljamo učenika u ulogu samostalnoga istraživača koji će svojim učenjem i radom doći do odgovarajućih informacija. Stvaramo ugodno radno ozračje u kojem se razumijevanje i tolerancija glavne odlike pa se korelacija učenik-nastavnik-roditelj može slobodno odvijati. Gospodarski dio naših programa uspješno se provodi kroz teorijsku i stručnu-praktičnu nastavu u obliku kvalitetnog timskog rada.
Raznim oblicima suradnje s roditeljima povećavamo roditeljsku odgovornost u odgoju i obrazovanju djece.

Svoju opremu i učila stalno osuvremenjujemo uz pomoć lokalne uprave i samouprave,a velik dio novca,za bolji pedagoški standard,priskrbili smo iz našega vlastitoga gospodarstva na kojemu učenici rade stručnu nastavu,a proizvode plasiramo na tržištu.Informiramo i pripremamo učenike za uspješno polaganje ispita državne mature koji će im omogućiti upis na željeni fakultet. Dosadašnja iskustva iz proteklih desetak godina,pokazuju da su se naši maturanti uspješno upisivali na sve fakultete,od poljoprivrede,veterine,PMF,šumarstva,kemijske tehnologije do medicine,građevine,strojarstva,prava…

Drugi su se odmah zaposlili u struci i sada s velikom radošću pratimo njihove rezultate u gospodarstvu.
 

preskoči na navigaciju