preskoči na sadržaj

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod

Login
 

Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 5. 2010.

Ukupno: 425544

 

 

 

Dragi učenici, roditelji, kolege nastavnici i djelatnici škole, poštovani partneri, prijatelji, posjetitelji naših mrežnih stranica.

          Srednja škola Matije Antuna Reljkovića djeluje u kontinuitetu od 1959. godine, a posljednjih dvadesetak godina  intenzivno radi na uvođenju promjena i poboljšanju strukovnog obrazovanja.

Priliku za promjenom vidjeli smo u pisanju i provođenju EU projekata. Stvorili smo timove, motivirali djelatnike i krenuli u realizaciju. Svoje obrazovne kapacitete osuvremenili smo upravo time. Na taj smo način Školi osigurali sredstva. Novac smo uložili u ljudske potencijale, praktikume, laboratorije i strojeve. Imamo  viziju i misiju.

          Posljednjih dana često su me pitali kako  vidim školu i u kojem smjeru  će krenuti njen razvoj.  Svjesna sam brzih promjena u svijetu i zahtjevnosti samog obrazovanja. Učenici više nisu motivirani tradicionalnim oblicima učenja. Pred nama je generacija učenika koja živi uz novu tehnologiju. To je generacija koja je sposobna istovremeno obavljati više poslova i  zadataka. Uči brže i uči ranije.

 Kakvu školu želim?

            Želim suvremenu   kvalitetnu školu ,opremljenu novim tehnologijama, školu koja je razvojno orijentirana. Školu  u koju će  učenici  i nastavnici rado i s veseljem dolaziti  učiti  i dobro se u njoj osjećati. Školu koja će  svakom učeniku omogućiti optimalan individualan razvoj  suvremenim načinima, metodama i postupcima poučavanja. Vjerujem  da svaki učenik može uspjeti uz   motiviranog i angažiranog nastavnika koji stalno  brine  o kvaliteti  i napredovanju svojega  i učeničkog rada.

           Koncept kvalitetne škole upravo  podrazumijeva visoka očekivanja za svakoga učenika uz  visoko  kvalificirane  nastavnike  koji bi trebali pomagati svim učenicima u ostvarenju njihovih ciljeva. Uspjeh učenika trebao bi biti mjera kvalitetne škole.

                                                                                            v.d. ravnatelja

                                                                                 Biserka Halavanja, prof.

 

 

 

preskoči na navigaciju