preskoči na sadržaj

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod

Login
 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 5. 2010.

Ukupno: 650433

 

 

 

ŠKOLSKA KNJIŽNICA

    

U prozračnom prostoru od 180 m2, dobro multimedijski opremljena, školska knjižnica djeluje kao središnjica odgojno-obrazovnih sadržaja, javnih i kulturnih zbivanja, te svekolikih stvaralačkih mogućnosti. Odgovarajući prostor preduvjet je dobroga rada knjižnice i upravo zbog toga prostor naše knjižnice u potpunosti zadovoljava postojeće bibliotečne kriterije.

U svom knjižnom fondu broji preko 10 900 knjiga, više od 700 brojeva periodike, od čega dvadesetak tekućih naslova novina i časopisa. Naša knjižnica je specifična po velikom broju korisnika. Uz približno tisuću učenika, knjižnicu koriste i studenti Veleučilišta, mahom naši bivši učenici, odrasli na prekvalifikacijama, vanjski suradnici, pa i sugrađani zbog dobre opskrbljenosti stručnom literaturom. Njegujemo otvoren pristup knjižničnom fondu te besplatne korisničke usluge u pristupu fizičkim i virtualnim uslugama. Time korisnici naše knjižnice imaju najbolji mogući pristup obrazovnom i lektirnom sadržaju, informacijama i idejama u bilo kojem mediju i formatu.  Transparentnost i otvorenost  školske knjižnice u skladu je s prepoznatljivošću naše škole kao nositelja otvorenog duha slavonske i hrvatske tradicije.

Školska knjižnica je dio integrirane digitalne baze svih knjižnica Hrvatske putem informatičkog programa za knjižničarstvo Metel Win.  Program omogućava kompleksan kooperativni i otvoreni sustav stvaranja, objavljivanja, pretraživanja i korištenja svih vrsta digitalizirane i multimedijalne građe.

Na taj način našim učenicima, ali i učenicima i korisnicima drugih škola, omogućena je transparentnost podataka o knjižničnoj građi naše knjižnice  kao i dobivanje potpune informacije prije samog posjeta knjižnici.

 Ono što nas čini posebnim, u odnosu na druge škole, je pozamašna zbirka suvremene znanstvene literature na engleskom jeziku popraćena elektroničkom građom. Dobro smo opremljeni stručnom literaturom iz bilinogojstva, hortikulture, veterine, kemije, geodezije i prehrane. Posebno mjesto na knjižnim policama, kao i u našim srcima , zauzima slavonska zavičajna zbirka. 

Školska knjižnica datira od 1984. godine i svakim danom  živi, raste i razvija se uz generacije naših učenika.

 

                                            Knjižničarka: Zita Opačak, mag. bibliotekarstva

Knjižnica

Lektira na internetu


Sve knjige u knjižnici su posuđene, a trebate pročitati lektiru?

Nema problema. Koristite Internet i čitajte e-knjige na stranici

http://lektire.skole.hr/naslovnica

Potrebna vam je carnetova lozinka za logiranje (školska referada).


Da li ćete čitati u udobnosti vašeg doma ili u školskoj knjižnici, odlučite sami.


                                                                                   Lijep pozdrav, knjižničarka Zita

 
preskoči na navigaciju