« Veljača 2017 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Tehničar nutricionist
...O programu...
Tehničari nutricionisti su osobe educirane o načelima zdrave prehrane; znaju što razni prehrambeni proizvodi sadrže i kako utječu na ljudsko zdravlje. Nastavni plan i program obrazuje učenika za rad na problemima vezanim uz prehranu svih populacijskih kategorija, proizvodnju i pripremu različitih vrsta polupripremljene i pripremljene hrane, dijetetskih proizvoda namijenjenih posebnim skupinama potrošača, nisko-energetskih proizvoda, proizvoda veće biološke vrijednosti i dr.
...Što te očekuje...
· Posjeti proizvodnim pogonima — vježbe
· Restoranima zdrave hrane — praktična nastava
· Vrtićima, školama. bolnicama, trgovinama i sl. — stručna praksa
...Cilj obrazovanja...
· edukacija o načelima prehrane, sastavu prehrambenih proizvoda i njihovom djelovanju na ljudsko zdravlje
· Upoznavanje proizvodnje i prerade različitih vrsta polupripremljene i pripremljene hrane te hrane namijenjene posebnim skupinama potrošača
· Priprema nisko energetskih proizvoda i proizvoda veće biološke vrijednosti
...Mogućnosti zapošljavanja u...
- Prehrambenoj industriji
- Farmaceutskoj industriji
- Državnim službama ministarstva zdravstva, poljoprivrede, ribarstva i prehrane
- Socijalnim službama, službama školske prehrane
- Privatnim specijaliziranim ordinacijama koje pružaju usluge dijetetskog savjetovališta
- Prodavaonicama zdrave hrane...
NASTAVNI
PREDMETI - OPĆI |
TJEDNI BROJ SATI |
|||
1. R. |
2. R. |
3. R. |
4. R. |
|
Hrvatski jezik |
3 |
3 |
3 |
3 |
Strani jezik |
2 |
2 |
2 |
2 |
Povijest |
2 |
2 |
- |
- |
Geografija |
2 |
1 |
- |
- |
TZK |
2 |
2 |
2 |
2 |
Politika i gospodarstvo |
- |
- |
- |
1 |
Etika/Vjeronauk |
1 |
1 |
1 |
1 |
Matematika |
2 |
2 |
2 |
2 |
Fizika |
2 |
- |
- |
- |
Biologija |
2 |
- |
- |
- |
Računalstvo |
2 |
2 |
- |
- |
UKUPNO |
20 |
15 |
10 |
11 |
Nastavni
Predmet/ POSEBNI STRUČNI DIO |
Tjedni broj sati ( teorija + vježbe) |
|||
1.raz |
2.raz |
3. raz |
4. raz |
|
Opća kemija I |
2+3 |
- |
- |
- |
Opća kemija II |
- |
2+3 |
- |
- |
Organska kemija |
- |
2+2 |
- |
- |
Biokemija |
- |
- |
2+0 |
- |
Mikrobiologija |
- |
- |
2+2 |
- |
Osnove znanosti o prehrani I i II |
2+0 |
2+0 |
- |
- |
Ekologija |
- |
- |
2+0 |
- |
Osnovne tehnologije namirnica I i II |
- |
- |
2+0 |
2+0 |
Procesi pripreme hrane |
- |
- |
2+0 |
- |
Humana fiziologija |
- |
- |
2+0 |
- |
Zaštita na radu, higijena i sanitacija |
2+0 |
- |
- |
- |
Mikrobiologija namirnica |
- |
- |
- |
2+2 |
Pravilna prehrana |
- |
- |
- |
2+0 |
Kontrola kakvoće namirnica |
- |
- |
|
1+5 |
Botanika |
- |
2+0 |
- |
- |
Praktična nastava |
- |
0+3 |
0+4 |
0+4 |
UKUPNO STRUČNI DIO |
9 |
16 |
18 |
18 |