« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Poljoprivredni Tehničar-Opći
Što mogu raditi nakon završetka školovanja ???
Zemlje EU izgradile su svoje gospodarstvo na temeljima Obiteljskog seoskog gospodarstva. Hrvatska je na pragu ulaska u EU, te nas očekuje u budućnosti isti proces.
Naša zemlja je u klimatskom i geografskom pogledu raznolika te je pogodna za uzgoj gotovo svih vrsta kulturnog bilja ,(osim tropskog) - voća, povrća, ratarskih kultura, cvijeća i dr.
....... Ovdje vidim svoju šansu:
· Pokrenut ću vlastito Obiteljsko Gospodarstvo (Suvremena biljna proizvodnja, suvremene farme stoke, plastenici, staklenici, voćnjaci, vinogradi).
· Bavit ću se Seoskim turizmom
· Bavit ću se uzgojem pčela, ljekovitog bilja, uzgojem slatkovodne ribe - ribnjak i dr.
Dodatni motivi za ovu odluku su...
· Odgovara mi široko obrazovanje jer se namjeravam baviti s više grana u poljoprivredi.
· Mogu nastaviti studirati u prostorima škole, (VI stupanj).
· Mogu se baviti ekološkom proizvodnjom zdrave hrane jer mogu zatvoriti proizvodni proces (krmno bilje-stoka-meso, mlijeko, jaja
Što ću naučiti ? (Program)
· Kao budući Poljop.tehničar dobit ćete široka znanja iz poljoprivredne struke - ratarstvo, stočarstvo, povrćarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo, uzgoj ljekovitog bilja i dr.
· Usvojit ćete znanja o primjeni suvremenih tehnologija u proizvodnji hrane te zaštite bilja.
· Naučit ćete kako se proizvodi kvalitetno vino, prerađevine od voća (voćne rakije i sl.), kako proizvesti kvalitetno povrće ili cvijeće u plasteniku, med te ljekovito bilje.
- Biti ćete osposobljeni za vođenje vlastitog obiteljskog gospodarstva.
NASTAVNI
PREDMETI - OPĆI |
TJEDNI BROJ SATI |
|||
1. R. |
2. R. |
3. R. |
4. R. |
|
Hrvatski jezik |
3 |
3 |
3 |
3 |
Strani jezik |
2 |
2 |
2 |
2 |
Povijest |
2 |
2 |
- |
- |
Politika i gospodarstvo
gospodarstvo |
- |
- |
- |
2 |
Tjelesna i zdravstvena kultura |
2 |
2 |
2 |
2 |
Etika/Vjeronauk |
1 |
1 |
1 |
1 |
Matematika |
2 |
2 |
2 |
2 |
Računalstvo |
- |
2 |
2 |
- |
Fizika |
2 |
2 |
- |
- |
Kemija |
2 |
2 |
- |
- |
Biologija |
- |
2 |
- |
- |
Geografija |
2 |
1 |
- |
- |
UKUPNO |
18 |
21 |
12 |
12 |
NASTAVNI
PREDMETI-STRUČNI |
TJEDNI BROJ SATI |
|||
1. R. |
2. R. |
3. R. |
4. R. |
|
Poljop. Botanika |
2 |
- |
- |
- |
Temelji bilinogojstva |
2 |
- |
- |
- |
Tloznanstvo i
uređenje tla |
2 |
- |
- |
- |
Ratarstvo |
- |
2 |
2 |
2 |
Stočarstvo |
2 |
2 |
2 |
2 |
Voćarstvo |
- |
- |
2 |
2 |
Vinogradarstvo |
- |
- |
2 |
- |
Povrćarstvo |
- |
- |
2 |
- |
Vinarstvo |
- |
- |
- |
2 |
Poljop. mehanizacija |
- |
2 |
2 |
2 |
Zaštita bilja |
- |
- |
2 |
2 |
Tržište |
- |
- |
- |
2 |
Promet i vožnja |
- |
- |
1 |
- |
Obvezni izborni
predmet |
2 |
1 |
1 |
2 |
Praktična nastava |
4 |
4 |
4 |
4 |
Stručna praksa |
80 |
80 |
80 |
40 |
UKUPNO STRUČNI DIO |
14 |
11 |
20 |
20 |