preskoči na sadržaj

Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod

Login
 

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 5. 2010.

Ukupno: 679047

 

 

 

Veterinarski tehničar

 

Što mogu raditi nakon završetka školovanja ???

 

·  Upisati se na Veterinarski, Agronomski, biotehnološki ili Medicinski fakultet

· Zaposliti se u : Mesnoj industriji, mliječnoj industriji, veterinarskoj ljekarni,

veterinarskoj stanici, savjetodavnoj službi, stočarskoj farmi ili pokrenuti

vlastita gospodarstva

 

Posao veterinarskog tehničara...

 

Preventiva zaraznih ili invazijskih bolesti , pomoć liječniku veterinaru pri kirurškim zahvatima , priprema , čišćenje i održavanje instrumenata i pribora za rad , cijepljenje životinja i povijanje rana , kastracija odojaka , pomoć pri porođajima , njega mladunčadi ,  pomoć pri umjetnom osjemenjivanju...  

Psihičke i psihofizičke karakteristike potrebne za rad u struci su:

 

Dobro psihičko i fizičko zdravlje, posebno dobar sluh i vid , koordinacija pokreta , psihička stabilnost i osjećaj odgovornosti

Pored gore navedenih karakteristika najvažnija je ljubav prema životinjama.

Nastavni  predmeti

Tjedni broj sati

Razredi

1.

2.

3.

4.

Hrvatski jezik

Strani jezik

Latinski jezik

Računalstvo

Povijest

Geografija

Vjeronauk/Etika

Politika i gospodarstvo

TZK

Matematika

Fizika

Kemija

Biologija

UKUPNO

3

2

2

2

2

2

1

-

2

2

2

2

2

24

3

2

1

2

2

1

1

-

2

2

2

2

2

22

3

2

-

-

-

-

1

-

2

2

1

1

2

14

3

2

-

-

-

-

1

1

2

2

1

1

1

14

Strukovni predmeti

Tjedni broj sati

Razredi

1.

2.

3.

4.

Uvod u vet. struku

Uzgoj dom.životinja

Anatomija i patologija

Funkcije živ. organizma

Osnove parazitskih bolesti

Lovstvo

Lijekovi i otrovi

Animalna higijena

Male životinje

Unutarnje bolesti dom. živ.

Mikrobiologija i zarazne bolesti

Porodiljstvo i umj. osjemenjivanje

Osnove kirurgije

Higijena namirnica animalnog podrijetla

Praktična nastava

UKUPNO

2

1+1

1+1

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

-

3

9

-

1+1

2+2

2+1

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 

-

3

12

-

1+1

-

-

2+1

1,5+0,5

1+1

1+1

2+1

-

2+1

-

-

 

-

3

20

 

-

1+1

-

-

-

-

-

-

-

2+1

2+1

2+1

2+1

 

2+1

3

19

preskoči na navigaciju